Zrzut szkicu ze zdjęcia, jpg

pisor
Posty: 2
Rejestracja: 19 lis 2015, 23:46
Kontakt:

Zrzut szkicu ze zdjęcia, jpg

Postautor: pisor » 16 mar 2018, 15:45

Fajny dodatek do IRONCAD byłby rzutowanie szkicu ze zdjęcia jak na filmie:

Awatar użytkownika
metaloplastyka
Posty: 30
Rejestracja: 07 gru 2017, 14:50
Kontakt:

Re: Zrzut szkicu ze zdjęcia, jpg

Postautor: metaloplastyka » 22 lis 2018, 00:58

Jestem za. Przydała by się bardzo taka funkcja
IronCAD 2018; CPU: i7-6700HQ (4 rdzenie, 2,60 GHz, 6 MB cache); GPU: NVIDIA GeForce GTX 970M; RAM: 16GB (DDR4, 2133MHz); SSD: 256GB M.2; Win10

Awatar użytkownika
sasquatch
Posty: 183
Rejestracja: 20 mar 2014, 12:54
Kontakt:

Re: Zrzut szkicu ze zdjęcia, jpg

Postautor: sasquatch » 22 lis 2018, 06:24

W CAXA jest funkcja wrzucenia zdjęcia lub innego pliku graficznego i tam można narysować szkic.
Wiele razy używałem tej funkcji żeby potem wrzucić coś do 3D.

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 1288
Rejestracja: 18 lis 2013, 14:52
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Zrzut szkicu ze zdjęcia, jpg

Postautor: admin » 22 lis 2018, 19:35


Awatar użytkownika
metaloplastyka
Posty: 30
Rejestracja: 07 gru 2017, 14:50
Kontakt:

Re: Zrzut szkicu ze zdjęcia, jpg

Postautor: metaloplastyka » 06 gru 2018, 23:02

admin pisze:
22 lis 2018, 19:35
Stara odpowiedź: viewtopic.php?f=3&t=621&p=2522&hilit=obraz#p2522
To tylko półśrodki. Pytacie o pomysły na nowe funkcje, a jak ludzie coś podrzucają to wynajdujecie zastępcze rozwiązania.
Ta funkcja powinna działać tak jak pisze sasquatch tylko że bezpośrednio w scenie IC. Obraz powinien być wrzucany bezpośrednio na scene 3D jako obiekt (z możliwością skalowania tak jak na filmie) lub w szkicu 2D na zasadzie importu zdjęcia jpg tak jak się importuje dxf-a do szkicu.
IronCAD 2018; CPU: i7-6700HQ (4 rdzenie, 2,60 GHz, 6 MB cache); GPU: NVIDIA GeForce GTX 970M; RAM: 16GB (DDR4, 2133MHz); SSD: 256GB M.2; Win10

Awatar użytkownika
admin
Administrator
Posty: 1288
Rejestracja: 18 lis 2013, 14:52
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Zrzut szkicu ze zdjęcia, jpg

Postautor: admin » 07 gru 2018, 09:14

Półśrodek to możliwość która teraz jest. Wprowadzimy ulepszenia :) dziękuje za uwagi


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość